Katere možnosti velikosti so idealne za različne postavitve kopalnic?

29-12-2023

Zasnova kopalnice vključuje skrbno upoštevanje različnih dejavnikov, eden najpomembnejših vidikov, ki ga je treba obravnavati, pa sta velikost in razporeditev prostora. Velikost kopalnice lahko pomembno vpliva na njeno funkcionalnost in estetski videz. V tem članku bomo raziskali idealne možnosti velikosti za različne postavitve kopalnic, kar vam bo pomagalo ustvariti dobro zasnovan in učinkovit prostor.


Majhne kopalnice:

Za majhne kopalnice je ključna optimizacija prostora. Če se odločite za kompaktne napeljave in opremo, lahko povečate razpoložljivi prostor, tako da bo prostor bolj odprt in manj natrpan. Tukaj je nekaj idealnih možnosti velikosti za majhne kopalnice:


Nečimrnost: Izbira stenskega ali podstavnega umivalnika s širino približno 18-24 palcev lahko zagotovi ustrezno funkcionalnost, ne da bi preobremenila prostor.

Stranišče: poiščite stranišča s kompaktno zasnovo, kot so kotna stranišča ali kompaktne podolgovate školjke. Prizadevajte si za globino okoli 27-30 palcev, da ohranite udobje in manevriranje.

Prha: razmislite o namestitvi kabine za prhanje, ki prihrani prostor, z dimenzijami približno 32 x 32 palcev ali niše za prhanje z dimenzijami približno 36 x 36 palcev.


Srednje ali družinske kopalnice:

Srednje velike kopalnice ponujajo večjo prilagodljivost glede velikosti. Te kopalnice pogosto služijo potrebam celotne družine. Upoštevajte naslednje predloge za srednje velike ali družinske kopalnice:


Umivalnik: izberite umivalnik s širino med 30 in 48 palcev, ki zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje in pulta.

Stranišče: izberite stranišče standardne velikosti z globino približno 30-32 palcev, da zagotovite udobje.

Prha/kopalna kad: Razmislite o kombinaciji kopalne kadi in prhe, da ugodite različnim željam. Idealna je lahko kopalna kad z merami približno 60x32 palcev in ločena tuš kabina, ki meri 36x36 palcev ali več.


Luksuzne ali glavne kopalnice:

Luksuzne ali glavne kopalnice so znane po svoji prostornosti in vrhunskih značilnostih. Pri izbiri možnosti velikosti za te kopalnice se osredotočite na ustvarjanje razkošnega in sproščujočega vzdušja:


Umivalnik: izberite dvojne umivalnike s širinami od 60 do 72 palcev, da zagotovite dovolj prostora za shranjevanje in na pultu.

Stranišče: Namestite stranišče z udobno globino 30-32 palcev, skupaj z bidejem za dodatno razkošje.

Tuš/kopalna kad: Razmislite o večji kabini za prhanje z dimenzijami vsaj 48 x 36 palcev, dopolnjeno s samostoječo kadjo z dimenzijami okoli 66 x 36 palcev ali več.


Oblikovanje kopalnice, ki popolnoma ustreza vašim potrebam, vključuje skrbno premislek o njeni velikosti in postavitvi. Z izbiro idealnih možnosti velikosti glede na postavitev kopalnice lahko ustvarite funkcionalen in estetsko prijeten prostor. Ne glede na to, ali gre za majhno, srednjo ali luksuzno kopalnico, bo optimizacija razpoložljivega prostora in izbira armatur ustreznih dimenzij močno izboljšala vašo kopalniško izkušnjo. Ne pozabite dati prednost svojim osebnim željam in se po potrebi posvetovati s strokovnjaki, da zagotovite dobro zasnovano kopalnico v vašem domu.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti